Lobimi për Pavarësinë e Kosovës në Uashington dhe themelimi i AKR

Pas një jete dhe karriere të bujshme në botën e biznesit larg Kosovës, z. Behgjet Pacolli, që nga viti 2000, i është përkushtuar me shumë vullnet punës për përmirësimin e jetesës në vendlindjen e tij. 

Shumë nga potenciali i tij u vu në interes të Kosovës, duke lobuar në Bruksel dhe Uashington, me kompaninë e tij lobuese "The New Kosovo Alliance" (Aleanca Kosova e Re), kompani kjo e krijuar ekskluzivisht për të lobuar për krijimin e shtetit të Kosovës.

Në këtë rrugëtim, B.Pacolli ka bashkëpunuar me shumë figura të rëndësishme të politikës botërore e sidomos të asaj amerikane, siç janë: Frank Carlucci, Morton Abramovitz, S. Waterman, Zbigniew Brzezinski, Janusz Bugajski, Henry Kissinger, e shumë të tjerë.

Për katër vite ai ishte edhe anëtar i bordit të organizatës CSIS, në komitetin që udhëhiqej nga Henry Kissinger.

Nga aty B.Pacolli arriti që të hap çdo derë që duhej hapur për të ardhur deri te krijimi i kushteve për shpalljen e Kosovës si shtet i pavarur. Misioni lobues i “Kosova New Allience”, nga Pacolli dhe anëtarët tjerë të kësaj organizate u konsiderua i përmbushur në momentin kur presidenti Bush, gjatë vizitës së tij në Tiranë, në qershor të vitit 2007, deklaroi se "Kosova duhet të jetë shtet, republikë e pavarur, tani".


Nga ky moment z. Behgjet Pacolli u kthye në Kosovë.

Me insistimin e disa miqve të tij, kompania e deriatëhershme lobuese, Aleanca Kosova e Re (AKR) ndryshon funksionin e saj dhe shëndërrohet në parti politike.

Në zgjedhjet e vitit 2007, AKR bëhet partia e tretë dhe udhëheq opozitën parlamentare në Kosovë, duke dhënë një kontribut të madh në shpalljen e Kosovës si shtet i pavarur me 17 shkurt 2008. Gjatë kësaj periudhe, edhe pse në opozitë, Behgjet Pacolli vazhdoi të japë kontributin e tij në arritjen e njohjeve ndërkombëtare të shtetësisë së Kosovës.
Presidenca 2011


Në vitin 2011 z. Behgjet Pacolli zgjedhet  President i 3-të Republikës së Kosovës. 

Menjëherë pas betimit si president i Republikës, Behgjet Pacolli filloi një aktivitet tepër dinamik në krye të shtetit. Gjatë ditëve të para si president i Kosovës, Behgjet Pacolli vizitoi për herë të parë pas luftës veriun e Kosovës, si territor në të cilin qalonte autoriteti dhe sovraniteti i shtetit të Kosovës.

Pacolli zhvilloi dy vizita shtetërore si president i Kosovës, në Shqipëri dhe Maqedoni. Gjatë kësaj periudhe ai lansoi idenë e krijimit të Comonwealthit ballkanik, si strategji të unifikimit të një tregut të përbashkët ekonomik që do të nxiste zhvillimin ekonomik në këto vende.


Pas më pak se dy muajsh ai tërhiqet nga ky post për shkak të "gabimeve" të qëllimshme në procedurën e zgjedhjes, të cilat u shkaktuan nga kryeparlamentari i atëhershëm i Kosovës, i cili në mënyrë absolute pretendonte poashtu postin e presidentit. Ai kishte lejuar ato "gabime" që krijuan një precedent për një vendim poashtu absurd të Gjykatës Kushtetuese. Ky vendim u kundërshtua fuqishëm si absurd nga anëtarët ndërkombëtarë të kësaj gjykate(Robert Carolan, gjyqtar, Almiro Rodrigues, gjyqtar), por u miratua nga gjykatësit vendorë të cilët, siç u konstatua më vonë, ishin të ndikuar politikisht kundër z. Behgjet Pacolli. Përkundër faktit që z. Behgjet Pacolli mund të vazhdonte të ushtronte detyrën e presidentit, ai u tërhoq në mënyrë arbitrare, duke mos shkaktuar asnjë traumë insitucionale.Zëvendëskryeministër i parë i Kosovës 2011-2014Pas tërheqjes nga posti i presidentit, me qëllim të evitimit të bllokadës institucionale në një periudhë të rëndësishme për vendin, z. Behgjet Pacolli vendosi që të vazhdojë bashkëqeverisjen dhe mori postin e Zëvendëskryeministrit të parë të Republikës së Kosovës.
Gjatë kësaj periudhe, z. Behgjet Pacolli udhëhoqi suksesshëm fushatën lobuese për njohjet dhe faktorizimin e Kosovës si shtet në arenën ndërkombëtare, duke zhvilluar takime me më shumë se 100 presidentë, kryeministra, ose mbretër nga shtete të ndryshme të botës.

Përkundër faktit që kundërfushata e shtetit Serb ndaj Kosovës dhe zotit Behgjet Pacolli ishte e jashtëzakonshme, gjatë kësaj periudhe Kosova arriti të tejkalojë numrin e pritshëm të 110 njohjeve nga e mbarë bota.

Behgjet Pacolli vazhdon të udhëheq Aleancën Kosova e Re, duke patur si mision të vetëm zhvillimin ekonomik të Republikës së Kosovës, përmirësimin e jetës së qytetarëve dhe veqanërisht perspektivës së rinisë.


G A L E R I A 


Fotografi që nga koha e lobimit për pavarsinë e Kosovës e deri tek kontributi i AKR-së për një të ardhme më të mirë.  

 • foto 03.jpg
 • Foto BP & YM 01[1].JPG
 • Behgjet pacolli me Muhamet Mumini foto 02.JPG
 • 01_03_2011_Zevendeskryeministri_Kuçi 030.jpg
 • 02_03_2011_Keshilli_i_larte_i_drejtesise_nga_Shqiperia 007.jpg
 • 01_03_2011_komandanti_i_KFOR-it_Erhard_Bühler. 030.jpg
 • 02_03_2011_Keshilli_i_larte_i_drejtesise_nga_Shqiperia 027.jpg
 • 02_03_2011_Takim 035.jpg
 • 02_03_2011_Takim 031.jpg
 • 03.21.2011 Takimet ne Shqiperi_doctor_nderi_dhe_takime_tjera 007.jpg
 • 03.21.2011 Takimet ne Shqiperi_doctor_nderi_dhe_takime_tjera015.jpg
 • 03.21.2011 Takimet ne Shqiperi_doctor_nderi_dhe_takime_tjera011.jpg
 • 03.21.2011 Takimet ne Shqiperi_doctor_nderi_dhe_takime_tjera048.jpg
 • 03.21.2011 Takimet ne Shqiperi_doctor_nderi_dhe_takime_tjera028.jpg
 • 03.21.2011 Takimet ne Shqiperi_doctor_nderi_dhe_takime_tjera293.jpg
 • 03.21.2011 Takimet ne Shqiperi_doctor_nderi_dhe_takime_tjera237.jpg
 • 03.21.2011 Takimet ne Shqiperi_doctor_nderi_dhe_takime_tjera075.jpg
 • 03.21.2011 Takimet ne Shqiperi_doctor_nderi_dhe_takime_tjera180.jpg
 • 03.21.2011 Takimet ne Shqiperi_doctor_nderi_dhe_takime_tjera258.jpg
 • 03.21.2011 Takimet ne Shqiperi_doctor_nderi_dhe_takime_tjera415.jpg
 • 03.21.2011 Takimet ne Shqiperi_doctor_nderi_dhe_takime_tjera362.jpg
 • 03.21.2011 Takimet ne Shqiperi_doctor_nderi_dhe_takime_tjera453.jpg
 • 03.21.2011 Takimet ne Shqiperi_doctor_nderi_dhe_takime_tjera519.jpg
 • 03.21.2011 Takimet ne Shqiperi_Leka_Bektashijte_Kruja_Lezha (29).jpg
 • 03.21.2011 Takimet ne Shqiperi_doctor_nderi_dhe_takime_tjera507.jpg
 • 03.21.2011 Takimet ne Shqiperi_doctor_nderi_dhe_takime_tjera490.jpg
 • 03.21.2011 Takimet ne Shqiperi_Leka_Bektashijte_Kruja_Lezha (49).jpg
 • 03.21.2011 Takimet ne Shqiperi_Leka_Bektashijte_Kruja_Lezha (112).jpg
 • 03.21.2011 Takimet ne Shqiperi_Leka_Bektashijte_Kruja_Lezha (56).jpg
 • 03.21.2011 Takimet ne Shqiperi_Leka_Bektashijte_Kruja_Lezha (216).jpg
 • 03.21.2011 Takimet ne Shqiperi_Leka_Bektashijte_Kruja_Lezha (596).jpg
 • 03.21.2011 Takimet ne Shqiperi_Leka_Bektashijte_Kruja_Lezha (562).jpg
 • 03.21.2011 Takimet ne Shqiperi_Leka_Bektashijte_Kruja_Lezha (267).jpg
 • 03.21.2011 Takimet ne Shqiperi_Leka_Bektashijte_Kruja_Lezha (237).jpg
 • 03.21.2011 Takimet ne Shqiperi_Leka_Bektashijte_Kruja_Lezha (618).jpg
 • 03.21.2011 Takimet ne Shqiperi_Leka_Bektashijte_Kruja_Lezha (606).jpg
 • 03.21.2011 Takimet ne Shqiperi_takimi me Jozefinen_fjalimi_kuvend_takim_Edi_Rama 231.jpg
 • 03.21.2011 Takimet ne Shqiperi_Leka_Bektashijte_Kruja_Lezha (665).jpg
 • 03.21.2011 Takimet ne Shqiperi_takimi me Jozefinen_fjalimi_kuvend_takim_Edi_Rama 348.jpg
 • 03.21.2011 Takimet ne Shqiperi_takimi me Jozefinen_fjalimi_kuvend_takim_Edi_Rama 314.jpg
 • 03.21.2011 Takimet ne Shqiperi_takimi me Jozefinen_fjalimi_kuvend_takim_Edi_Rama 294.jpg
 • 03.21.2011 Takimet ne Shqiperi_takimi me Jozefinen_fjalimi_kuvend_takim_Edi_Rama 282.jpg
 • 03.21.2011 Takimet ne Shqiperi_takimi me Jozefinen_fjalimi_kuvend_takim_Edi_Rama 355.jpg
 • 03.21.2011 Takimet ne Shqiperi_takimi me Jozefinen_fjalimi_kuvend_takim_Edi_Rama 380.jpg
 • 03.21.2011 Takimet ne Shqiperi_takimi me Topin_Berishen 064.jpg
 • 03.21.2011 Takimet ne Shqiperi_takimi me Topin_Berishen 056.jpg
 • 03.21.2011 Takimet ne Shqiperi_takimi me Topin_Berishen 050.jpg
 • 03.21.2011 Takimet ne Shqiperi_takimi me Topin_Berishen 093.jpg
 • 03.21.2011 Takimet ne Shqiperi_takimi me Topin_Berishen 105.jpg
 • 03.21.2011 Takimet ne Shqiperi_takimi me Topin_Berishen 194.jpg
 • 03.21.2011 Takimet ne Shqiperi_takimi me Topin_Berishen 269.jpg
 • 03.21.2011 Takimet ne Shqiperi_takimi me Topin_Berishen 283.jpg
 • 03.21.2011 Takimet ne Shqiperi_takimi me Topin_Berishen 338.jpg
 • 03.21.2011 Takimet ne Shqiperi_takimi me Topin_Berishen 360.jpg
 • 03.21.2011 Takimet ne Shqiperi_takimi me Topin_Berishen 364.jpg
 • 03.21.2011_Shpetim Idrizi_Ilir Meta_IMG_6221.jpg
 • 03.21.2011_Shpetim Idrizi_Ilir Meta_IMG_6206.jpg
 • 03.21.2011 Takimet ne Shqiperi_takimi me Topin_Berishen 432.jpg
 • 03.21.2011 Takimet ne Shqiperi_takimi me Topin_Berishen 421.jpg
 • 03.24.2011 Takimet ne Maqedoni_Forumi Ekonomik_IMG_8417.jpg
 • 03.21.2011_Shpetim Idrizi_Ilir Meta_IMG_6235.jpg
 • 03.24.2011 Takimet ne Maqedoni_Forumi Ekonomik_IMG_8424.jpg
 • 03.24.2011 Takimet ne Maqedoni_Forumi Ekonomik_IMG_8427.jpg
 • 03.24.2011 Takimet ne Maqedoni_IMG_7992.jpg
 • 03.24.2011 Takimet ne Maqedoni_IMG_7969.jpg
 • 03.24.2011 Takimet ne Maqedoni_IMG_7989.jpg
 • 03.24.2011 Takimet ne Maqedoni_IMG_7948.jpg
 • 03.24.2011 Takimet ne Maqedoni_Sistina_IMG_8501.jpg
 • 03.24.2011 Takimet ne Maqedoni_IMG_8018.jpg
 • 03.24.2011 Takimet ne Maqedoni_Sistina_IMG_8509.jpg
 • 03.24.2011 Takimet ne Maqedoni_Sistina_IMG_8506.jpg
 • 03.24.2011 Takimet ne Maqedoni_Sistina_IMG_8585.jpg
 • 03_03_2011_Gjenerali_Sir_Peter_Wall_KCB_CBE. 041.jpg
 • 03_03_2011_Gjenerali_Sir_Peter_Wall_KCB_CBE. 047.jpg
 • 04_03_2011_Franc_Bekenbauer 028.jpg
 • 04_03_2011_Franc_Bekenbauer 165.jpg
 • 04_03_2011_Franc_Bekenbauer 046.jpg
 • 04_03_2011_Franc_Bekenbauer_Dekorimi 158.jpg
 • 04_03_2011_Franc_Bekenbauer_Dekorimi 171.jpg
 • 04_03_2011_Franc_Bekenbauer_kthimi 016.jpg
 • 05_03_2011_FSK 016.jpg
 • 05_03_2011_FSK 125.jpg
 • 05_03_2011_FSK 198.jpg
 • 06_03_2011_Prekaz 007.jpg
 • 06_03_2011_Prekaz 047.jpg
 • 06_03_2011_Prekaz 020.jpg
 • 05_04_2011_Takime_me_ambasador 049.jpg
 • 06_03_2011_Prekaz 084.jpg
 • 06_03_2011_Prekaz 065.jpg
 • 06_03_2011_Prekaz 128.jpg
 • 06_03_2011_Prekaz 133.jpg
 • 06_03_2011_Prekaz 160.jpg
 • 06_03_2011_Prekaz 202.jpg
 • 07_03_2011_Takime_me_Veteranet_e_Arsimit 050.jpg
 • 07_03_2011_Takime_me_Veteranet_e_Arsimit 025.jpg
 • 08_03_2011_Takime_me_Ambasadorin_e_Zvicres 011.jpg
 • 08_03_2011_Takime_me_Ambasadorin_Austriak 018.jpg
 • 08_03_2011_Takime_me_Osnat_Lubranti_UN_UNDP 001.jpg
 • 08_03_2011_Takime_ne_Gjakove 077.jpg
 • 09_03_2011_Gjilan 028.jpg
 • 08_03_2011_Takime_ne_Gjakove 019.jpg
 • 08_03_2011_Takime_ne_Gjakove 038.jpg
 • 09_03_2011_Gjilan 040.jpg
 • 09_03_2011_Takime_me_Bashkim_Smakajn 011.jpg
 • 09_03_2011_Takime_me_Sami_Kurteshinn 013.jpg
 • 09_03_2011_Takime_me_shefin_e_Bankes_Boterore 015.jpg
 • 10_03_2011_Gani_Gerguri 001.jpg
 • 10_03_2011_FMN 036.jpg
 • 10_03_2011_Ambasadori_i_Frances 003.jpg
 • 09_03_2011_Takime_me_shefin_e_OSBE-se 019.jpg
 • 10_03_2011_KFOR 063.jpg
 • 10_03_2011_KFOR 093.jpg
 • 10_03_2011_KFOR 128.jpg
 • 10_03_2011_KFOR 120.jpg
 • 14_03_2011_Valdete_Daka 079.jpg
 • 14_03_2011_Ambasadori_i_Italise 018.jpg
 • 11_03_2011_Naim_Terrnava 003.jpg
 • 11_03_2011_Ambasadori_slloven 007.jpg
 • 15_03_2011_admirali_Samuel_J_Locklear 008.jpg
 • 15_03_2011_admirali_Samuel_J_Locklear 044.jpg
 • 16_03_2011_Gallapi 005.jpg
 • 17_03_2011_Ambasadori_i_Britanise_se_Madhe 070.jpg
 • 17_03_2011_Ismet_Kabashi 016.jpg
 • 17_03_2011_Ambasadori_i_Kroacise 059.jpg
 • 17_03_2011_Ambasadori_i_Kroacise 015.jpg
 • 17_03_2011_Ambasadori_i_Britanise_se_Madhe 121.jpg
 • 18_03_2011_Rrustem_Berisha_Beteja_e_Koshares 005.jpg
 • 18_03_2011_William_Song_Federata_Universale_e_Paqes 029.jpg
 • 19_03_2011_MInistri_i_Puneve_te_Jashtme_i_Shqiperise 005.jpg
 • 18_03_2011_William_Song_Federata_Universale_e_Paqes 067.jpg
 • 22_02_2011_2_zgjedhja_e_presidentit_Pacolli 126.jpg
 • 22_02_2011_1_zgjedhja_e_presidentit_Pacolli 108.jpg
 • 19_03_2011_MInistri_i_Puneve_te_Jashtme_i_Shqiperise 111.jpg
 • 19_03_2011_MInistri_i_Puneve_te_Jashtme_i_Shqiperise 077.jpg
 • 22_02_2011_3_zgjedhja_e_presidentit_Pacolli 132.jpg
 • 22_02_2011_Familja_Pajaziti 007.jpg
 • 22_02_2011_Familja_Pajaziti 060.jpg
 • 22_02_2011_Familja_Pajaziti 023.jpg
 • 23_02_2011_Vizita_te_familja_Jashari_1_23B360~1.JPG
 • 23_02_2011_Vizita_te_familja_Haradinaj_3_23CB52~1 copy.jpg
 • 23_02_2011_Vizita_te_familja_Haradinaj_2_23D37C~1.JPG
 • 23_02_2011_Vizita_te_familja_Haradinaj_1_23C37C~1.JPG
 • 23_02_2011_Vizita_te_familja_Jashari_1_23DF58~1.JPG
 • 23_02_2011_Vizita_te_familja_Jashari_3_23DB6C~1.JPG
 • 23_02_2011_Vizita_te_familja_Jashari_4_23CF64~1.JPG
 • 23_02_2011_Vizita_te_familja_Jashari_5_23DF64~1.JPG
 • 23_02_2011_Vizita_te_familja_Rugova_2_23B750~1.JPG
 • 23_02_2011_Vizita_te_familja_Rugova_1_23B350~1.JPG
 • 23_02_2011_Vizita_te_familja_Rugova_3_23D75C~1.JPG
 • 23_02_2011_Vizita_te_familja_Rugova_4_23CF58~1.JPG
 • 24_02_2011_Dorezim-pranimi_i_detyres 011.jpg
 • 24_02_2011_Dorezim-pranimi_i_detyres 024.jpg
 • 24_02_2011_takim me shefin e Zyrës Diplomatik të Belgjikës në Kosovë, Alan Van Gucht.jpg
 • 24_02_2011_takim me shefin e Zyrës Diplomatik të Belgjikës në Kosovë, Alan Van Gucht2.jpg
 • 25_02_2011_Ambasadori_i_gjermanise 061.jpg
 • 25_02_2011_Ambasadori_i_gjermanise 055.jpg
 • 24_02_2011_takime 006.jpg
 • 24_02_2011_takime 003.jpg
 • 25_02_2011_De_Marnac (16).jpg
 • 25_02_2011_De_Marnac (37).jpg
 • 26_02_11_77559_26_02_2011_Vizita_ne_Mitrovice_2.jpg
 • 25_03_2011_MInistri_i_Puneve_te_Jashtme_i_Austrise 007.jpg
 • 26_02_2011_Vizita_ne_Mitrovice 065.jpg
 • 26_02_2011_Vizita_ne_Mitrovice 028.jpg
 • 26_02_2011_Vizita_ne_Mitrovice 052.jpg
 • 26_02_2011_Vizita_ne_Mitrovice 025.jpg
 • 26_02_2011_Vizita_ne_Mitrovice_1.jpg
 • 26_02_2011_Vizita_ne_Mitrovice 073.jpg
 • 26_02_2011_Vizita_ne_Mitrovice_3.jpg
 • 28_02_2011_Ambasadori_i_Frances 013.jpg
 • 28_02_2011_Ambasadori_i_Frances 010.jpg
 • 28_02_2011_Ambasadori_i_Italise 043.jpg
 • 28_02_2011_Ambasadori_i_SHBA 020.jpg
 • 28_02_2011_Ambasadori_i_Italise 047.jpg
 • IMG_8254.jpg
 • 29_03_2011_Takime_me_ambasador 011.jpg
 • 29_03_2011_Takime_me_ambasador 042.jpg
 • 28_02_2011_Ambasadorja_e_Turqise 017.jpg
 • IMG_8307.jpg
 • Takimet e fundit ne maqedoni dhe vizitat 019.jpg
 • Takimet e fundit ne maqedoni dhe vizitat 048.jpg
 • Takimet e fundit ne maqedoni dhe vizitat 065.jpg
 • Takimet e fundit ne maqedoni dhe vizitat 356.jpg
 • Takimet e fundit ne maqedoni dhe vizitat 299.jpg
 • Takimet e fundit ne maqedoni dhe vizitat 251.jpg
 • Takimet e fundit ne maqedoni dhe vizitat 186.jpg
 • Takimet e fundit ne maqedoni dhe vizitat 260.jpg
 • Takimet e fundit ne maqedoni dhe vizitat 399.jpg
 • Takimet e fundit ne maqedoni dhe vizitat 403.jpg
 • Takimet_ne_Maqedoni_dita_e_pare 039.jpg

Lajmet

Selim Pacolli, kandidat i AKR-së për Prishtinën

Pacolli: Lëvizje e lirë dhe ekonomi me rritje të shpejtë!

Mobilizimi i fuqishëm i AKR-së tashmë po përfshin të gjitha degët e Kosovës