L I B R A T 

Nga Sfida në Sfidë

Autor: Behgjet PacolliA keni parë rrathët bashkëqendrorë që krijon rënia e një guri në sipërfaqen e një liqeni? Kështu është jeta ime me rrathët e saj, jetën në Kosovë, shkollimin, ndërmarrësinë, humanizmin, politikën. Gjithë jeta ime e zhvilluar sipas këtyre rrathëve rrëfehet në këtë libër. Por guri i rëndë peshon në vendin e vet...


Të lobosh për Kosovën

Autor: Behgjet Pacolli


Koha ka veti të çuditshme. Sot mbase duket  jo e zakontë sesi unë së bashku me një grup miqsh të kombit shqiptar dhe të Kosovës, duke filluar nga ish-zëvendës Presidenti Joe Biden, ish ambasadori i ndjerë Richard Hollbruk, etj,  kemi lobuar disa vite që ideja e pavarësisë së Kosovës të bëhej qëndrim zyrtar publik i SHBA-ve. Si pasojë e lobimit mbërritëm tek deklarata e Presidentit Bush në vizitën e tij në Tiranë. Ky deklarim pro pavarësisë u shëndrrua në qëndrim zyrtar të shteteve perëndimore duke sjellë dhe vendimin e Kuvendit të Kosovës në shkurt 2008 dhe gjithë jetën e mëpastajme të shtetit tonë të ri. Lexoni vetëm prova dokumentare rreth këtij lobimi, në këtë libër të pazakontë në shqip dhe anglisht. 

Bashkimi nis nga Ekonomia
Autor: Behgjet PacolliUniteti ynë kombëtar, nis respektivisht nga aspekti ekonomik dhe rritja e marrëdhënieve tregtare mes dy vendeve tona. Ekonomia e Kosovës dhe Shqiperisë, në vetvete janë shumë të vogla, por të bashkuara ofrojnë mundësi më të mëdha, duke i përafruar këto shtete më pranë integrimit evropian dhe stabilitetit ekonomik.

15 Parimet e Suksesit 

Autor: Behgjet Pacolli


Një doracak i vogël, i fuqishëm, të cilin DUHET TA LEXOJË ÇDOKUSH që do të bëhet i suksesshëm dhe suksesin e tij apo të saj e bazon vetëm në punë dhe përkushtim.

G A L E R I A